Steunzolen


Steunzolen op maat gemaakt. Veel klachten die wij in de praktijk zien worden behandeld met behulp van podotherapeutische steunzolen. Daarbij worden stands- of vormafwijkingen van de voet gecorrigeerd of gecompenseerd. Uw voeten worden opgemeten, aan de hand van deze meting kan de podotherapeut uw zolen specifiek op maat maken. Er wordt een individueel zolenplan opgesteld wat gebaseerd is op de uitkomsten van het onderzoek wat gedaan is. De steunzolen worden vervolgens uitgefreesd en afgedekt met leer, kunststof of speciaal afdekmateriaal voor sporters.

Maatwerk slippers en sandalen


Wij kunnen voorzien in maatwerk slippers en sandalen waarvan het voetbed gebaseerd is op uw eigen individuele podotherapeutische zool. U kiest een bovenwerk en kleur en wij zorgen ervoor dat uw eigen correctie in deze slipper verwerkt wordt. U kunt kiezen uit Fits, deze worden kant en klaar aan u afgeleverd, voorzien van uw eigen voetbed. Ook kunt u kiezen voor Slipper Solution. Ook deze slippers/sandalen zijn voorzien van uw eigen voetbed, het verschil is echter dat deze slipper met een los bovenwerk geleverd wordt. U komt dus als het ware nog een keer bij ons op bezoek voor een extra “aanmeet” afspraak. U kunt dan op de slipper gaan staan, waarna het bovenwerk naar u wensen aangemeten zal worden, zodat het prima zit. Door op de onderstaande afbeelding te klikken, kunt u een idee van de mogelijkheden krijgen.

Nagelbeugels (orthonyxie/nagelregulatie)


Ter voorkoming van ingroei en correctie van de nagels. Veel mensen krijgen last van de nagels door (dreigende) ingroei. Deze klachten zijn vaak erg pijnlijk en kunnen uw flink belemmeren in uw dagelijkse bezigheden. De klachten ontstaan meestal door een verkeerde vorm van uw nagel. Dit kan worden behandeld door een beugel op uw nagel te plaatsen. Deze beugel zorgt ervoor dat uw nagel langzaam (pijnloos) in de goede vorm wordt getrokken, om zo de klachten te voorkomen.

Podotherapeutische siliconen ortheses


Een afwijking in de stand van een teen kan leiden tot klachten zoals drukpunten, eeltplekken en vorming van likdoorns op/onder of tussen de tenen. Deze klachten kunnen worden behandeld door een orthese. Dit is een siliconen hulpmiddel wat op maat van uw voet wordt gemaakt. Dit hulpmiddel corrigeert of beschermt de tenen. Tevens kunnen ortheses gebruikt worden ter preventie van scheef groeiende tenen.